Amigos y Fiesta

vr 7 mei 2010

vorig bericht

Dolfijnen spotten

Ook buiten het vaarseizoen brengen we onze Brioso een paar keer per jaar een bezoekje in het zonnige Andalusië. In minder dan 3 uur reizen we van Brussel naar Sevilla. Ideaal om regelmatig een werkpauze in te lassen en te genieten van de Andalusische zon, sfeer…  Er zijn ook ontelbare traditionele feesten en ze worden allemaal even uitbundig en vol passie gevierd. Het lijkt soms wel alsof ze elke dag feestvieren.

De week voor Pasen (Semana Santa) is hier extra intens. Dan wordt met enorme processies de lijdensweg van Christus herdacht. Dat ze dan met enkele dragers de loodzware beelden door de straten zeulen, is erg indrukwekkend. Het is mooi om te zien hoe op sommige momenten omstaanders erg emotioneel worden bij de aanblik van de uitgebeelde taferelen.

In Rota is de Feria de Primavera het belangrijkste feest van het jaar. Elk dorp en elke stad in Andalusië heeft zijn eigen Feria. De mannen pronken er met hun paarden en versierde koetsen. De vrouwen zijn uitgedost met traditionele flamencojurken. Overal  in de tentjes (casetas) hoor je de Sevillana muziek en wordt er tot in de late uurtjes gedanst, tapas gegeten en rebujito gedronken. Vijf dagen lang.

We weten nu al dat we dit alles ongelooflijk gaan missen. Maar volgende zomer willen we verder trekken met ons bootje.

volgend bericht

Van Cadiz naar Rome

september 10, 2010


© 2017 Brioso
Top