Azuurblauwe baaien

di 30 aug 2016

vorig bericht

De Peloponnesos verkennen

Dit jaar planden we geen al te grote route. We besloten wat rond te hoppen tussen de Ionische eilanden met hun prachtige groene natuur, ontelbare azuurblauwe baaien en lieflijke dorpjes. Elk eiland is uniek en absoluut de moeite van een bezoek waard. Dit zijn enkele van onze favoriete plekken:

Ithaka is een rustig eiland. In onze geliefde baai, Ormos Agios Andreas of door ons de geitenbaai genoemd, bevindt zich een onderzeese zoetwaterbron. Hierdoor is het oppervlaktewater aan het kleine strandje min of meer drinkbaar. Iedere ochtend en tegen valavond komen hier wilde geitjes drinken.

Kefallonia herbergt schilderachtige dorpen waaronder Fiskardo, kioni en Assos. En natuurlijk mogen we het prachtige Myrthos beach niet vergeten. Dit strand was het decor voor de film Captain Corelli’s Mandolin.

Zakhynthos is een toeristischer eiland. Maar aan de westkant van het eiland zijn er prachtige kleine strandjes gelegen tussen reusachtige kliffen. Deze zijn enkel per boot bereikbaar. Men moet wel eerst de weersvoorspelling goed checken want hier zijn geen beschutte plekken als er een NW wind opsteekt.

Ook het kleine eiland Paxos ten zuiden van Korfoe is prachtig. Lakka is hier onze favoriete ankerplaats. Op deze plek kan je genieten van zowel de azuurblauwe baai als van het schilderachtige dorp. De leuke restaurantjes en gezellige barretjes maken Lakka tot de uitverkoren ankerplaats voor velen.

Voor ons is Korfoe sowieso iedere zomer een must. Het is heerlijk om na weken intensief varen enkele dagen te kunnen relaxen in de jachthaven van Gouvia. ’s middag varen we vaak even uit naar het nabijgelegen grotje om te zwemmen en rustig te lunchen op de boot. Maar wat het voor ons zo extra bijzonder maakt is ons favoriete restaurant, Aries taverna. Hier genieten we van een op en top Griekse avond met lekker eten en een supersfeer. Gasten worden er elke avond opnieuw geëntertaind met Griekse dans. 

mijl gevaren: 900 mijl =1666 km

volgend bericht

Naar Kreta

oktober 8, 2017


© 2017 Brioso
Top