De Peloponnesos verkennen

do 10 sep 2015

vorig bericht

Van Slovenië naar Korfoe

Tijdens ons eerste vaarseizoen in Griekenland maken we een tocht langs de Peloponnesos, het zuidelijkste deel van het Griekse vasteland. Al snel vonden we onze gedroomde ankerplaats, de baai van Voidokilia met z’n perfecte ronde vorm en kristalhelder water. Het water in deze kleine baai is slechts 3 meter diep. Maar omdat onze Brioso maar een diepgang van 60 cm heeft, vormt dit geen enkel probleem. Vanaf het strand kan je de heuvel op naar het oude Navarino kasteel op de top. Het pad leidt langs de grot van Nestor. Deze beklimming is door de Griekse zomerhitte en het steile pad best zwaar, maar het uitzicht is fenomenaal. Alsof dit nog niet genoeg was, kregen we een prachtige zonsondergang te zien tijdens ons diner aan boord.

Mani is de middelste van de drie schiereilanden van de Peloponnesos en deze vonden we de bijzonderste. Er is een rijke geschiedenis aan verbonden en er staan nog steeds heel wat traditionele middeleeuwse torenhuizen. Het landschap is er ruig, bergachtig en droog. De machtige Kaap Tainaro is het zuidelijkste punt van het Europese vasteland. Vlakbij bevindt zich de mooie maar iets of wat woelige ankerplaats Porto Kayio. In de buurt brachten we ook een bezoek aan de plaatsjes Gerolimenas, Ormos Limeni en Gytheio. 

In iedere uithoek van de Peloponnesos is er wel een historische bezienswaardigheid te vinden. Per huurauto, vanuit de haven van Kalamata, hebben we Olympia, antiek Messene en het Byzantijnse Mystras bezocht. Na al dit moois te hebben gezien, vaarden we terug naar de Ionische zee waar we nog de tijd namen voor een rondje Zakynthos.

Onze keuze voor de overwinterplaats voor Brioso ging naar Cleopatra Marina, in Preveza. Gelegen op het vasteland in het hart van de Ionische zee. Hier bevindt zich het grootste droogdok van Griekenland met een capaciteit van meer dan 1000 overwinterplaatsen.

mijl gevaren: 1150 mijl = 2130 km

volgend bericht

Azuurblauwe baaien

augustus 30, 2016


© 2017 Brioso
Top