De eerste grote reis

vr 1 sep 2006

Na enkele proefvaarten in Nederland en België waagden we ons aan de eerste overtocht van België (Nieuwpoort) naar U.K. (Dover). Dit was de eerste zeedoop voor zowel Brioso als zijn bemanning. Het was dan ook allemaal super spannend. Vervolgens vaarden we via Brighton naar de kanaaleilanden Alderney en Guernsey. Al doende leert men en we begonnen de stroomatlas en getijden berekenen al redelijk goed onder de knie te krijgen.

Eenmaal aangekomen in Camaret-sur-Mer (Bretagne) besloten we onze geplande en gedroomde tocht naar Zuid-Spanje (Cadiz) ook echt door te zetten. Van hieruit zullen we nu de golf van Biskaje oversteken. Dit is niet vanzelfsprekend met een motorboot. Het is niet alleen belangrijk de boot vol te laden met proviand en met de nodige diesel, bovenal moeten we de weersvoorspellingen goed opvolgen. Alles klaar? Nu kunnen we vertrekken!

De eerste nacht gaf niet direct een geruststellend gevoel. Het donderde en bliksemde urenlang. Maar gelukkig was de volgende dag alles weer rustig en werden we vergezeld door dolfijnen en zelfs een bultrug kwam ons uitzwaaien. Moe maar voldaan kwamen we na 340 mijl en 44 uren varen aan in de haven van A Coruña.

Nu kunnen we verder zuidwaarts afzakken langs de Ria’s van Galicië, de kust van Portugal met de prachtige Algarve in het zuiden. Om na 1591 mijl aan te komen op Brioso’s eerste winterstop: Rota (Andalusië).

mijl gevaren: 1591 mijl = 2946 km

volgend bericht

Van Algarve tot Gibraltar

september 3, 2007


© 2017 Brioso
Top